Turbin


turbin

Skräddarsydda lösningar för turbinhantering – från konsultation till reservdelsproduktion

Vi tillhandahåller konsulttjänster, rådgivning, service och expertis av högsta kvalitet för olika typer av turbiner, oavsett tillverkare. Vårt övergripande mål är att underlätta för kunden genom att erbjuda en komplett lösning. Varje revidering behandlas som ett unikt projekt, som inleds med en kundförfrågan och genomgår noggrann planering, genomförande, uppstart och rapportering.

Vi arbetar nära våra kunder och bistår med att översätta komplexa problem och frågeställningar. Eftersom varje kund och projekt är unika är en grundlig förståelse av kundens behov avgörande för vårt kommande arbete. Vår erfarenhet gör det möjligt för oss att skapa skräddarsydda lösningar för varje revidering.

Vi specialiserar oss på att designa och tillverka reservdelar för turbiner. Vi är medvetna om våra kunders behov och förstår vikten av att minimera driftstopp för kritiska maskiner. Genom hög flexibilitet och snabba leveranser säkerställer vi att maskinerna snabbt återgår i drift med hjälp av högkvalitativa reservdelar.

Med omfattande erfarenhet av turbininstallationer över hela världen är vi engagerade från projektets start till mål, från den första planeringen till driftsättning och överlämning till kunden.

Läs mer

Detta är en del i vår portfölj gällande turbinunderhåll

  • Förebyggande underhåll

  • Inspektioner

  • Balansering

  • Vibrationsanalys

  • Tekniskt underlag

  • Oljeanalyser

  • Reservdelstillverkning (Reverse Engineering)

  • Endoskopi

  • Underhåll av ventiler

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi gärna mer!

En okulär kontroll utförs på flera komponenter, inklusive lager, lagerhus, bälgar, kompensatorer, stativ, fundament, gummi, elmotor och maskinfötter. Dessutom genomförs en slitagekontroll på fläkthjulet, dess nav, axeln och lösa delar. För en mer ingående analys kan tjockleks- och vibrationsmätningar utföras. Dessa åtgärder kan implementeras antingen före den planerade serviceåtgärden eller genom realtidsuppföljning/nulägeanalys i molntjänster.

Balansering av fläkthjulet är en viktig del av servicen, där obalanser slipas bort, tilläggssvetsas eller vikter installeras vid behov. En balansrapport medföljer efter varje balansering.

Eventuella önskemål om kontroll av inloppskonor och fläktkanaler beaktas, och vid behov svetsas eller beläggs dessa med komposit eller kemisk metall. Om systemet är fettsmord byts fettet enligt kundens önskemål.

Vid installation med koppling genomförs uppriktning av koppling med hjälp av laserinstrument. På liknande sätt görs uppriktning av remskivor och remmar om fläkten drivs med remdrift, även detta med hjälp av laserinstrument.

Sammanfattningsvis kan ovanstående åtgärder ses som en mer förebyggande service. Självklart erbjuder vi även rena reparationer och kan bistå med framtagning av reservdelar vid behov.

Image

Vill du veta mer?

Daniel Johansson

Säljare
+4676-948 48 47
daniel@avoma.se

Kontakta oss
Image

Vill du veta mer?

Daniel Johansson

Kontakta oss